The future belongs to those who belive in the beauty of their dreams.

måndag 12 mars 2012

Helgen gick fort

Denna helg sprang verkligen fram. Jag har spenderat helgen i Sundsvall hos min lilla syster. Även min mor och äldre syster var på plats i Sundsvall. Vi bjöd ut lilla mamma på Wallmans salonger uppe på hotel södra berget i sundsvall. Det blev en riktig pangkväll med god mat, bra underhållning och gott sällskap. Så i helgen har det inte blivit nåt pysslande alls. Men jag har sytt en rosa dröm till handväska i Tilda tyger som jag har suttit och petat på lite här och där. Den är nu klar och ska snart lägga ut en bild på den. Idag förvandlades dagen till en VAB dag då jag får vara hemma med sjuk son. Förmodligen blir det inte så mycket pysslande då heller...

fredag 9 mars 2012

Igelkott

Alltså ni vet nyårslöften..... dom ska man väl inte hålla i alla fall???
Jag försökte lova mig själv att försöka hålla mig från att köpa pyssel saker i år. Det är inte för att jag blivit snål eller pank utan för att jag helt enkelt inte får plats med nåt mer just nu. Jag har så mycket tyg som jag borde sy undan lite av och jag har lådor med pysselsaker från golv till tak.... så jag tänkte att jag skulle ta ett år där man gör saker av sånt man redan har osv... men...

....sen kom ju 70% rean på Panduro, och nyss var det vår rea på Pagoni.....
det gick ju som det gick och paketen rasade in under en vecka.
I en av rea kartongerna från Panduro så fanns det en materialsats till en nåldyna. Dynan ska föreställa en igelkott. Och det ska jag säga er, att helt plötsligt så känns det så uppenbart. Klart att nåldynan ska vara en igelkott. Vem går annars omkring med tusen piggar på ryggen om inte igelkotten???
Häromdagen sydde jag ihop henne lite snabbt och lustigt. Alla som syr vet att man inte kan få nog av nåldynor och den här lyser liksom upp arbetsbordet också. Det blir nog väldigt svårt att slarva på denna färggladda igelkott!

Och vinnarna är......



Det var ju inte så många som deltog men dessto större chans för er att vinna!!! Tack för visat intresse!
Jag skrev allas namn på lappar och sen drog jag två vinnare...

1:a vinsten var en sommar Tilda docka. Och vinnaren var Pernilla!! Nu är det ju så att det var två Pernillor som hade lämnat en kommentar och det var alltså den Pernilla som hade lämnat kommentaren om att ha en Tilda som skulle vaka över henne som vann.

2:vinsten var två armband och den vinsten går till Fia i Diket!!

Stort grattis till er båda!!
Pernilla! Skicka mig din adress så ska jag genast skicka vinsten till dig!! venesca@hotmail.com
Fia, jag tror jag vet var din postlåda bor :-)

onsdag 7 mars 2012

torsdag 1 mars 2012

Lotteri!!!

Ja men nu kör vi!!
Räknaren har ju passerat 7000 besökare så nu tänker jag ha en utlottning!
Det går till så här..
Jag kommer att lotta ut 2 vinster. En Tilda docka eller två armband. Ni lämnar en kommentar och då är ni med i utlottningen. Kommentera inlägget och berätta gärna vilket av priserna ni vill vinna! Alla som kommenterar får en lott och tävlingen går ut Torsdag kväll den 8/3 kl 22.00
Lycka till!!


Pris nr 1. En härlig sommar Tilda sydd helt i Tilda tyger

Pris nr.2 Två armband. Det översta är flätad läder med ett strasshjärta och den undre
är ett armband i mocka med guldpläterad mellandel. Material från Panduro

Tennarmband klart

Lite pilligt var det men gud så roligt!!
Jag köpte en materialsats från Slöjd-detaljer för att jag ville testa göra ett eget tennarmband. Materialsatsen innehöll allt man behöver till ett armband. Läder, tenntråd, knapp i renhorn, lädersnodd, sytråd och fiskelina.
Man mäter upp längden på armbandet och sen flätar man tråden som man vill ha den. Syr fast den på läderbandet med fiskelinan (tunn som den) och till sist fäster man lädersnodd och knapp och syr igen armbandet på baksidan... Jättekul att ha ett som man påtat i hop själv!

örhängen

Har några fler örhängen att visa upp....

De gula taxibilarna gjorde jag för några år sedan. Korsen med kedjorna blev jag inspirerad av att göra efter att en kollega på jobbet kom med ett par liknande som hon köpt på Ur&Penn. Jag försökte hitta såna men dom var slut sålda så vad gör man?? Man gör egna såklart! Frågan idag är ju bara vilka tar man på sig för att förgylla en vanlig torsdag??