The future belongs to those who belive in the beauty of their dreams.

fredag 8 juni 2012

testing...123

Testar från mobilen..... hoppas detta funkar... Har sytt som en liten galning denna vecka men har inget att visa upp än eftersom det är lite som ska skickar iväg...

söndag 3 juni 2012

Tävling med Jonic-textil

Nu är det tävling på gång hos Jonic-textil och jag vill självklart vara med att tävla!




Jag har handlat en hel del där förr och dom har snabba leveranser och
mycket bra priser!!!

Eftersom jag inte testat att sy barnkläder än så vore det jättekul att få vinna det här så
min lilla systerson ALWIN kan få lite hemmagjort med extra kärlek!

Ny väska

Som ni kanske läste i ett inlägg längre ner så sydde jag en liten väska till min mor på mors dag. Den var sydd efter ett mönster i en Tilda bok och den var verkligen rolig att sy. Jag ville ju ha en till min själv också men för att få den personlig så fick jag lov att "rocka" till den lite så den skulle passa mig. En gammal urvuxen skjorta fick sätta livet till. Eftersom min son har haft kompis på övernattning så hade jag hela förmiddagen på mig. Och den blev färdig till slut men först efter att jag stuckit mig på alla fingrar med nålar!
rödrutig gammal skjorta utanpå och svart foder inuti.
Remmarna har jag sytt fast med några silvriga knappar.

En handgjord ros och några påsydda blad blev pricken över i:et!
Väsklåset har jag beställt från Panduro.
Nu väntar jag bara på att solen ska titta fram så jag får en chans att använda den också....

fredag 1 juni 2012

Armband

Jag hittade på en engelsk sida en bekrivning hur man kan knyta in kedjor och länkar i ett makrame armband och det ville jag givetvis testa. Här hitttade jag inspirationen. På deras TUT så använde dom sig av en kulkedja men någon sådan fanns inte i mina gömmor så jag fick ta en kedja med strass stenar istället.
Till detta så passade en vaxad lintråd bäst eftersom jag tycker att den är mest formbar och ligger lättare kvar där den ska vara...om ni fattar hur jag menar.. :-)

Det här behövs:
Lintråd
vaxad lintråd i valfri färg
kulkedja eller strasslänk
nån sorts pärla eller knapp

Så hur gör man? Jo, man tar en lång lintråd. Viker den dubbel och bildar en ögla. Sen lägger man strasslänken ovanpå och sen börjar man linda med den vaxade lintråden. Det här pysslet tar inte mer än 5-10 min och det var enkelt att göra. Jag gjorde två armband. Ett vitt och ett svart. I slutet på varje armband knöt jag fast en snäckplatta som passade i öglan. Kan tänka mig att det blir väldigt snyggt med flera armband samtidigt i många olika färger och med olika kedjor.

Tycker det passar både till vardag och fest...

här har jag den svarta och vita på brevid mina andra hemmagjorda armband...